OUR JOURNEY

Daisypath Anniversary tickers

SETIAP SAAT BERSAMA ADALAH KEAJAIBAN

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 9, 2010

Not morning sickness,but everytime sickness..

haii.. lame gile dh aku x update blog ni kan..

arini sabtu,9okt..biasela hari sabtu tu hari lepak untuk kami sume..cheewah..ade je keje actually tp biasenye moral down sket nk wat keje hari sabtu ni..ehhehehe

story of pregnancy period- skang ni aku dah masuk 14minggu pregnant n baru mula nk morning sickness (as wat people told..) tapi aku ni jenis yg kene makan nasik 3x sehari (diulangi:MAKAN NASIK!!) on time lak tu..tiap2 kul 8.30 pagi, 1 thari dan 7mlm.. yg x tahannye, kalo aku terlewat makan..badan akan masuk angin n aku akan mule sendawa2..pastu mule la muntah2..then kalo dpt makan,pas makan pun biasenye akan muntah balik!! tapi x kua banyak le,byk yg simpan..hehehe baby aku ni pandai makan kot..hehehehe..

skang berat badan aku dah naik 4kg = 58kg dah skang ni..hahahaa so sape2 yg dulu2 teringin nk tengok aku bulat tu..impian korang bakal tercapai..hehehehe.. 

conclusion,im a happy pregnant mother!! aku x banyak mengidam lepas dpt 4 bende yg aku ngidam dulu.. pastu ape yg aku nk makan is a normal thing..kadang2 makan nasik+ayam+kicap pun dah ok..

tapi...

my hubby makin kuat makan skang ni!! die pun asik ngidam nk makan macam2..ahhaha kalah aku tu..tapi alahan die still x brenti gak..semalam pening2 n muntah2..pagi tadi pun pening2..nyaris aku tanak pg keje tadi sbb die pening,nnt xleh bawak kete.. bile sampai opis, aku yg dah lewat makan ni plak la yg muntah2..uhuhu 

i think tat's wat people said normal pregnant lady sindrome.. aku bersyukur sbb Allah bagi aku peluang untuk rasa sume ni..no regrets at all.. aku anggap ni sume dugaan n normal things to be faced.. tats y la x ada insurance scheme yg nak cover pregnancy ni,sbb too normal kot..walaupun pregnant lady ni berdepan dgn satu perjuangan masa nk melahirkan anak..tapi aku yakin Allah dah ciptakan wanita ni dgn kekuatan utk melahirkan anak..

p/s: akhir bulan ni nak g soping keperluan baby la..hehehe 

Sunday, September 19, 2010

penyakit M..

hai u alls..
penyakit M ni bile dh melanda..memang susah la nak sembuh..hahahha rase cam malas sangat nk update blog..bile tgk blog member2,rupenye bukan aku sorg yg mcm tuh..rupenye member2 pun same gak ade penyakit M nak update blog..amacam?? lemau makan lemang n ketupat banyak sangat ler kot..hahhaha

well,alang2 dah tulis ni memang le byk bende nak story.. especially nk story pasal reunion member2 mase open house umah mertua aku pd raya ke 2..ala reunion kecik2 je tp besh la gak leh jumpe member2 lame..gosipping sampai tetamu sume dh balik..hahahah pastu gegar2 umah sbb gelak kuat..hahah seb baik mertua aku tuh sporting..ala biasela tuh.. skali skale wat open house..tahun depan ade rezeki nk buat lagi!! AMIN...tahun depan bertiga la kami sekeluarga..ehhehe

update sket pasal member2 aku
1) Mc Nik-tuka job dari JB ke Kajang..jadi ore selangor ler pasni..
2) Ebah-still kurus kering gitu gak..
3) Minoh-dah kene lecture pasal kawen lewat ngan aku..hahaha
4) Mc Naa-amik kos blaja PJJ..bagus2..
5) Hana-kurus gile aku tengok..slim n cantek..peewit..
6) Pezan-ehhehe da stat edar kad dah..
7) Syanie-dalam pantang anak ke 3..baby girl..
8) Wanie-preggy already!! x habaq pun kat cek..
9) Linda-pun preggy gak..x balik kampung pun..
10) Ummi Habibah-nk kawen 10/10/10 ni..
11) Sue-unknown status..uhuhu
12) Fatin-unknown status..uhuhu

actually yg no 1-6 tu je yg datang umah jumpe aku..tp yg len tuh..paham2 le..ehhehe bukan ngumpat ye..bertanya kabar je..hahahaha

okla again i want to wish all of u SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN.. 

Sunday, August 22, 2010

Alhamdulillah Ya Allah..

19 August 2010
Tiada kata yg boleh aku gambarkan bile aku tengok UPT pagi tu dengan penuh harapan n ianye +ve!! Alhamdulillah ya Allah..hanya itulah hambaMu ini mampu mengucapkan..hanya kata syukur kami panjatkan padaMu.. hari berlalu tapi senyuman aku masih sampai ke telinge!! aku mcm nk bagitau 1 dunia yg aku dah mengandung!! ehehhe..incredible unexplanable feelings..(so don ask how my feelings..i cant explain it!!)


20 August 2010
sahur pagi tu..buat 1st time mak aku yg bangun lebih dulu dari aku! siap tolong masak lagi..ehehhe berbuka di rumah mak mertua..i must admit it, i enjoy those kind of attention.. tapi kekadang tu rasela jgk mcm too much..emm..tp mcm tu la kot layanan utk org mengandung..hampir aku x payah buat pape pun!! angkat pinggan pun mcm x brape nk kasik..apetah lg basuh pinggan..ehehe 

Mengidam..emm..cite pasal mengidam ni..skang ni aku ade 3bende aku dh mengidam nk makan..
1) Megi ayam
2) Pasembur Penang
3) Buah Pisang 
dan dalam 3 3 tu aku paling nk makan no 2 tuh la..padahal aku xpenah rase pun pasembur tu camne..dulu ms duk kedah x pulak aku penah try!! skang dah terliur nk makan..siap nangis lagi bile kami pegi cari kat bazar tp x jumpe..bazar tu besar..ingatkan adela mamat penang sesat jual pasembur,rupenye..keciwa jeh..(tapi abe janji nk pg kedah/penang carikan pasembur lepas raya ni kalo x jumpe!! yeheee..)


kengkawan sume,doakan la aku n kandungan aku ni ye..insyaAllah kalo x  de aral melintang,tahun depan dalam bulan 4 aku akan jadi MAMA!!
p/s: senang2 aku updatela lagi pasal pregnant things ni..

Wednesday, August 11, 2010

kursus sebelum Ramadhan..

Last 6th until 8th August, sume staff Sukimi Group ber'ceruk tok kun' kat Gua Musang, Kem Entnobotani same kem ngan pelatih PLKN lak tuh..hahahaha

Seramai 63 orang, 13 pompuan dan 50 lelaki termasuk 7 orang Dato' Sri, Datin Sri dan Dato' pegawai2 atasan & ALP Sukimi Group turun padang utk jayakan kursus PHD aka "Professional, Honesty & Discipline" Program.

So ni la antara picture2 yg dicaptured sepanjang kursus tuh..bkan all the time pun bawak kamera sbb dah ade photographer.. 
~did i told u guys,i'm in grup no 4? the winner!!~

Tuesday, July 27, 2010

stupid answer!!

Hye all..this morning i ended up reading this article about Muslim Parties ..and the answer was soo stupid!!

Quoted:  "If you ask me whether I am afraid to hang out with my friends like this after all these cases, the answer is no," says Asyikin, who like many of Malaysia's most privileged youngsters went to university abroad -- in Britain.
"It's a choice of lifestyle. Some people, they really follow the book (religious teachings) and for some, you are born a Muslim, you can't get out of it," she says as she clinks glasses with a friend.

Nothing much to say..up to ur guys to accept those situation like SIS said or agreed with Islamic Department opinion..

Monday, July 19, 2010

10,10,10,10..



Salam, rasenye sume tertanya2 nape la tajuk post aku tu mcm tu kann..ehhehe the truth is today is 19/7/2010 bersamaan dgn  10 tahun, 10 bulan & 10 hari kami berdua saling mengenali hati budi sejak 9/9/1999 kami stat kapel..ehhehe tapi,rasenye mcm baru semalam aje die ajak aku kapel.. xkan aku lupe ape yg terjadi pd 9/9/99 sbb tu la smpai skang aku sukeee no 9!! hahaah ade kaitan kann.. emm aku x reti nk tulis jiwang2 ni sbb bile aje aku nk jiwang,akan ade 'makhluk' lain lam ati aku ni ckp "STOP IT!!"..so trus aku x jadi nk jejiwang ni..tp Tuhan aje yg tau perasaan aku pada dia.. si dia yg skang dah bergelar suami tercinta..

Syg, ayg nk ucapkan terime kasih sgt pd syg ats segalanye (u remember everything better than me..). Semoga bahtera perkahwinan kite ni kekal hingga ke akhir hayat..AMINNN..

**saje je taruk pic ni sbb nk bg balance biru+ijau..hhaha**
 

Tuesday, June 22, 2010

Air Mata Seorang Wanita

Seorang anak laki-laki kecil bertanya pada ibunya, "Mengapa ibu mengangis?"
"Kerana ibu seorang wanita." kata si ibu.
"Aku tak mengerti" kata si anak
Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"   Kemudian si anak bertanya pada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?" Kata si ayah, "Semua wanita menangis tanpa alasan" hanya itu yang dikatakan ayah.


Si anak membesar menjadi dewasa tetapi tetap tidak mengetahui mengapa wanita menangis. Akhirnya ia menghubungi Allah dan bertanya ,"Ya Allah, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Tuhan berkata:
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuatkan bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun harus cukup lembut untuk memberikan keselesaan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya"

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tabah ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh"

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya"

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya"

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini khusus untuknya digunakan pada bila-bila masa sahaja"

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ditampilkan atau bagaimana ia menyisirkan rambutnya, kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya- tempat di mana cinta itu ada"

p/s: sangat2 terharu bile baca story ni..n made me proud to be women.. this is for men who alwais wonder why women alwais cry for nothing..
  

Monday, June 21, 2010

azam baru..

azam baru aku: TO TAKE AS MANY PICTURE TOGETHER AS CAN..HAHA

supaya dia x sunyi bila aku tiada nanti..

Thursday, June 17, 2010

today's photo..luv u dear..

Tuesday, June 8, 2010

after a year..

After a year being officially announced as husband and wife, almost everything was changed.. 

Only one thing doesn't change... OUR LOVE!!

Wednesday, June 2, 2010

2 months without blog..

haii you alls..
2bulan aku x update blog aku ni.. im bizi lately.. tp rindu jgk nk berblogging ni..

Update dalam masa 2 bulan:
1) Aku dah dapat lesen P!! Yeah..aku lulus test JPJ pd 24 Mei lepas.. so,sape nk race ngan aku??
2) Sambut bufday Sarah ke 3 pada 18 Mei
3) Sambut bufday Adam ke 3 pada 28 Mei
4) BBQ picnic at Pantai Sri 7 sempena program habiskan duit..uhuhu
5) Linda's wedding was held on 1st Mei

ehhee..kire tu top list la..banyak lg bende terjadi..tapi xkan nk cite sume kan..

Jun's wedding invitation:
1) 0606 - Ayu's wedding at Pulai Condong (she's my ofismate)
2) 1206 - Raja's wedding at Pasir Mas (she's my former PRSKR fren)
3) 1306 - Zuriaty's wedding at Tumpat (she's my form5 clasmate)
4) 1406 - Lina's wedding at Tanah Merah (she's my fren at UUM)
5) 1606 - Abe fren's wedding at Tumpat (i dun know her but she's my husband's fren)
6) 1706 - Zikri's wedding at Tumpat (he's my form5 clasmate)
7) 1806 - Azlita's wedding at Kota Bharu (she's my sister's fren)
** Anyone would like to add the list, just give me ur card or sms also ok..hahaha

Jun also busy month for all account people especially who involved in audit and secretarial..
 

Saturday, March 27, 2010

Hana dah kawen...P bakal bertunang!!


Selamat Pengantin Baru buat Hanna & Hafiz
19 Mac 2010
.
.
.
.
.
P** bakal bertunang pada 1 Mei 2010!! Nanti dah sure aku reveal la name die ye..tunggu..

Monday, March 8, 2010

new born baby..

Pada jam 8.20mlm 7Mac2010 Wan Mohd dot dot dot (sebab xada nama lagi..) dah selamat dilahirkan..alhamdulillah.. Knik dapat baby boy..so tahun ni dah dapat 2 org baby boy..tunggu lagi sorang le..

emm..aku? nothing to say..nanti ada la tu rezeki..

~cik sarah kene tinggal kat umah..so ni die baru pas nangis mase aku pg amik die n mama nk g ke Klinik An Nur~

~alalala...kecik je awak kan..2.48 kg aje..~

~muke lepas dapat jumpe umi die n adik baru die..hahaha lucula sarah ni~

~dah dapat mainan la plaks..tinggal trus adik die..~

~kat sini la Knik lahirkn baby Wan Mohd..RM1,000 skali deliver..kat pintu gerbang Istana Mahkota~

CONGRATULATIONS TO SHAZLINI AZNI & WAN MOHD ROSDI FOR YOUR NEW BORN BABY BOY..

~doakan aku lak ye preggy pasni ...AMIN..~

Sunday, March 7, 2010

Silat itu seni..

nampak gaya post title aku tu pun korang mesti tau kan aku nk story pasal silat.. last nite aku ikut abe aku ke majlis berlimau silat di Kok Keli,Tumpat..majlis ni sempena tamat pengajian silat..mcm konvo la gaks..

aku penah la jgk ikut member aku pegi majlis ni..tp x penah aku ikut sampai habis..or even menghayati seni silat ni..tp semalam,aku rs aku yg paling jakun skali kat situ..sbb sume org pun tau ape prosedur majlis tu n significant sesuatu yg ada dalam majlis itu..

jadi bagi sesape yg tatau..jom aku kongsi pengalaman aku..

1) Persiapan khemah dan peralatan

~khemahnye nmpak kecik,tp leh muat sume..~

~yg ni aku pun tatau ape significantnye letakkan kain kuning kat tengah2 khemah tu..abe aku kate ade 'antu' kat ats tuh..huhuhu~

~yummy...ayam golek n pulut kuning ni bukan utk peserta ok,ni untuk tok guru depa..~

~yang ni plak sebagai hadiah utk tok guru,mcm nk masuk minang tok guru lak kan..~

~haa..yg ni tukang muzik,depa gilir2 beberapa org..yg baju kuning tu die buta tau, die femes ngan lagu dikir Kemang Berduri!!~

~yang ni plak air limau..tp lum siap..ehehhe air mandian ni la utk mandikan budak2 silat ni akhir silat nanti untuk acara 'pelepas'..~


2) Acara silat bermula..

~acara ni dimulakan dgn pasangan regu pertama,mula2 buat 'langkah sembah' dulu sorg2..(cubela tgk penonton kat blakang tuh..uhuhu x pakai baju sampai sudah beb!!~

~then mereka berdua akan berlawan aka sparring..ms ni la nk tengok yg mane lawan yg menarik~

~emm..nmpk x budak pompuan tu..kecik lagi tuh..yg laki lawan die tu dah lama habis,saje2 jadi regu budak tu sbb dah x ada partner..tp bdk ni mmg best la..~

~okei aku nk story sket pasal budak ni..die ni ada angin silat sket..time ni ok lg..uhuhu~

~tetibe..dah habis silat kua je gelanggang,die terus meracau2..nk masuk gelanggang balik..sian..~

~so..bile die dh bleh bangun sket,panggil die masuk gelanggang,die trus bangun!! yg baju kuning tu antara senior lam bidang ni..so die akan lawan budak pompuan tu sampai budak tu puas ati!!~

~uhuhu die lawan sampai dekat sejam tau..brape kali die pengsan,tp bangun balik n lawan balik..n die dah lawan 3 orang lelaki tp masih x puas..then die nk aim tok guru die lak..tp seb baik kene tahan ngan org ramai..last2 bawak die masuk umah n brenti rehat zohor...takut+kesian tau tgk budak ni..~

~to be continued..nk wat keje lak..

Monday, March 1, 2010

To my frens & all teachers..

Post ni aku dedikasikan utk Arwah abah, semua guru2 yg penah aku kenali dan semua rakan2 ku yang menjadi guru..

sejak aku dah x bersekolah or dh habis belajar ni..aku still dapat rasakan yg aku x mungkin dapat balas jasa semua guru2 aku.. mungkin ramai yg kat lua sane x realize yg cikgu ni memainkan peranan penting lam membina jati diri student2.. aku tanak story hal org lain,tp aku amik contoh aku sendirik..

1992-1997   Sek Ren Keb Tumpat 2
-sebuah sekola yg sederhana..dekat sangat ngan umah aku,aku siap jalan kaki g kelas tiap ari..

ada beberapa nama cikgu yg aku dah lupe..tp aku masih xlupe pada cikgu Zamri..cikgu kelas kami n cikgu BM..die ni muke ensem tp garang beb.. die penah mengajar aku alam & manusia..ms tu aku wat salah..die kasik 'tampar kapit' (dua2 belah tangan skali tampar) kat aku..sejak aritu aku janji aku xkan wat salah..n aku blaja dr kesilapan aku tu..seb baik cikgu tampar saye dulu!!

cikgu Maths aku lak,cikgu Mat namenye..pun garang siot..kalo x bawak keje sekolah,die akan tanye "makan x semalam? kalo makan ingat nape keje skolah lupe bawak??" soalan tu skali dgn getah yg dilibas kene batang idung aku..aduis... pedih..tapi sebab cikgula sy x lupe buat n bawak keje skolah..n saye dapat A dalam Maths!! (walaupn sblm tu aku dapat straight C)

Ustazah Ramlah..aduih yg ni cikgu yg paling garang penah aku jumpe,tp die baik sebenarnye..bile jumpe die kami akan cube panjangkan lengan tangan baju sebab takut nmpk aurat!! sampai skang saya jaga aurat saya ustazah,insyaAllah..thanks to u ustazah..

Cikgu Zulkifli,cikgu sains aku..melalui die kami byk belajar hal2 sains tp x lari dgn hal2 agama..ayat die yg xkan aku lupe.."jangan fikir apa yg dunia boleh beri pada kamu, tapi fikirlah apa yg kamu boleh beri pada dunia!!" skang ni aku paham nape die cakap gitu..(dulu aku blur la sket) n mmg betul sgt ape yg die ckp tu..thanks cikgu sebab beri ajar saya nilai2 yg murni ni..

1998-2002    Sek Men Keb Tumpat
kat sekolah ni plak aku belajar selama 5tahun, so terlalu banyak kenangan manis n pahit penah aku tempuh..

Sir Tan Ban Tiek-cikgu yg paling laju berjalan walaupun aku ni kire dah cepat jalan,tp die lagi cepat..walaupun umo die dh dekat 50 mase aku form 5 dulu..die agak sinis..kalo org2 lain yg kureng BI ni memang kene la dgn die..tp sbb cabaran die tula aku berusaha utk maju lam BI ni..aku tanak die pun pikir aku same cam student lain..

Cikgu Add Maths, Cikgu Razak yg paling sempoi penah aku jumpe..die stat ajar Add Maths mase aku form4 (aku duk kelas no 2 sbb result PMR xbape bagus..1st time aku jatuh kelas) n my first exam with him i got A!! hahahah walaupun tu yg 1st n last aku dpt A aku tetap syukur sgt sbb die ajar aku n kami sume dgn penuh dedikasi..ape jugak soalan kami die akan jawab..kot ye pun die tatau die akan jawab "memang dr azali lagi teori tu mcm tu!!"..die la yg byk bagi sokongan pada aku ms form5 ms aku drop Bio n amik Account yg mane aku sorg je wat camtu kat skola tu..jasa cikgu memang sy xleh nk lupekan..thanks cikgu!!

Cikgu Kaunseling,Ustaz Bukhari..sangat2 bersifat penyayang n aku dh anggap die mcm abah aku sendirik..kalo org lain x suke kene panggil ngan cikgu kaunseling,aku lain lak..aku yg pegi cari die n slalu lepak kat opis die..kalo aku tensen,aku pg cari die n borak2 ngan die..die tahu aku tensen tp die x penah tanye..if aku story,die dengar..selalunye die akan buat aku gelak bile nmpk aku tensen..then aku akan lega la..eheheh pelik tul,even aku x story pada die masalah aku die leh baca minda aku.. Thanks a lot ustaz,nasihat ustaz saya akan pegang hingga akhir hayat..

2003-2004    Kolej Mara Kuala Nerang
walaupun aku duk sini hanyalah setahun,tapi kat sini aku blaja banyak bende..mungkin ramai yg same ngan aku,xpenah kua dari negeri sendiri..tp aku bersyukur sbb ms skola dulu aku dh sememangnye aktif n biasa berdepan ngan cikgu2 so aku x kekok utk jumpe cikgu2 kat kolej n belajar dengan cikgu..

cikgu kaunseling KMKN, cikgu Embi mungkin ramai yg lupekan die sbb x ramai org sukekan cikgu kaunseling ni kan..tapi aku,sebaliknye..aku yg pegi cari die kat opis die,buat borak ngan die..sampai bile aku masuk UUM pun jumpe kat A.Setar, die yg tegur aku sbb die cam aku.. die banyak bagi nasihat kat aku supaya aku x lemah ms berada di negeri org..n aku rs die salah sorang yg memberi dorongan utk aku lebih maju ke depan.. cikgu,walaupun x ramai org yg igt cikgu,tp sy masih ingat cikgu lagi!!

n x lupe juge cikgu Mentee J-Cikgu Hanafi yg sempoi n sangat membantu..walaupun aku x dapat A subjek ekonomi,tapi aku cube jgk!! hahaha.. cikgu memang best n banyak bagi nasihat pada saye n geng cik minah..thanks cikgu..

2004-2008    UUM
akhirnye aku berjaya dapat kos yg aku suke which is BAcc (Hons), kat sini panggilan cikgu dh kene banned,sume pun panggil 'encik', 'puan', or 'prof' or etc..sikit sebanyak sume tu dh menghilangkan rs hormat pada cikgu..well,kite lebih igt nama cikgu daripada lecture kan..

skali lagi aku tabik ngan cikgu,dlm environment yg berbeza pendekatan cikgu kene la berbeza..mereka xleh gune cara mengajar yg terlalu agresif sbb student2 sume mudah nak memberontak..

aku masih ingt sorg lecture Strategic Management-En Adam..he's so psiko!! heheh..die openly said he doesnt really like account people.. tp in the end,aku realize..die sebenarnye nk account people ni berfikir dgn cara org bisnes berfikir..jgn hanya gune kan kemahiran or ilmu akaun yg kite ade utk semata2 melaporkan kedudukan kewangan,tp utk same2 berfikir utk kemajuan company.. thanks En Adam for ur advise n all knowledges u've shared with us..

n of coz my mentor,En Mad Diah..die selalu buat lawak je bile aku pegi jumpe die..n die ni jenis yg senang nk dibawa berbincang pasal ape juga..pasal masa depan,kerjaya,or even masalah time belajar..kalo aku balik kelate aku bawak le buah tangan untuk die..ehhehe ni bukan kes bodek sebab aku hanya ade 1 kelas je ngan die sepanjang 4tahun aku di UUM.. thanks to u En Md Diah for all ur helps n advices..

Start 2008 aku dh tinggalkan dunia belajar ni n masuk dunia pekerjaan..bile aku pikir balik,sume nilai2 yg aku ada skang ni sebenarnye bermula dr skolah rendah aku!! kalo la aku x bersedia dr sekola rendah,aku rasa aku x jadi macam aku skang ni..sorg yg yakin dgn diri sendiri,yakin berdepan ngan masalah or kesalahan diri sendiri..yakin berdepan dengan org lain n mempertahankan apa yg aku yakin betul.. alhamdullilah..sume tu berkat hormatkan guru selain hormatkan ma+abah.. betullah kata org,kite x bleh rendah2kan guru sebab tanpa mereka..mungkin aku x mampu menaip catatan seperti ni..mungkin aku x mungkin bergelar seorang pegawai akaun, or mungkin aku dah jadi bohsia jalanan!!

jadi,buat guru2 yg penah mengajarku walaupun sepotong ayat,saya sangat2 berterima kasih buat cikgu2 sume..x ada apa yg boleh saya balas jasa cikgu melainkan doa agar cikgu selamat dunia akhirat..

buat bakal guru,bersedialah menyahut cabaran ni n memikul beban bergelar GURU kerana dunia perguruan amatlah mencabar..biarlah org lain mengata menjadi guru kerja yg mudah,tp sy sendiri sedar yg pengorbanan mereka sukar dibalas..

aku sendiri masih belum bersedia menjadi GURU jika diminta..walaupun pada dasarnye aku ada darah guru (abah seorg guru BI) n selalu org tanye "awak keje cikgu ke? ada rupa seorg cikgu la.." aku akan cume tersenyum n menjawab, "ada darah cikgu dalam badan saya!!"

Sunday, February 28, 2010

Cuti di Johor..

salam sume..really excited to tell u guys all bout my holiday trip to Johor..tapi x sempat la nk update sebab kejar dateline keje..

so arini aku nk story le..

25 Feb 2010
pagi aku keje lagi..mlm jam 8mlm kami naik bas kat stesen bas langgar,KB.. kali ni pegi johor ngan bas la sebab kaki abe sakit..bengkak2 n jalan pun x bape ok..ehehehe..xsampai 1/2jam lam bas abe aku cam dulu2 jgk..terus lelap..tinggal aku je layan perasaan tah kul bape lelap..

26 Feb 2010
kami sampai di Yong Peng kul 6.30 pagi utk solat Subuh n lam kul8pagi sampai kat stesen bas Larkin,JB.. keje mencari hotel sangatle thrilling..hotel kat Danga Bay penuh lak..hotel yg dekat ngan tempat abe aku nk pegi wat keje die (well..jalan2 pun still pg wat keje..uhuhu) tapi aku pelik tul..sefemes2 DB ni,ade 1 je hotel kat area tu..aish..ke pakcik driver teksi tu yg x kenal hotel lain?? ops..ade 1 lagi hotel M Suite..tp agak mahal le sket..so kami decide nk stay kat Larkin aje..

aktiviti merayau kami teruskan lepas rehat jap..lam kul 12lebih kami ke bandar JB..lepak kat City Square (org JB panggil CS) dekat depan jabatan imegrisen..tmpt org kua masuk singapore.. pastu kami ke Danga Bay.. ni la pictures kami yg sempat amik..


malamnye,McNik Mas mai amik kami..die ngan K.Win bawak ke dataran,dekat ngan Selat Tebrau (if im not mistaken..) pegi makan kat sane..ehehhe best sebab dapat borak2 ngan McNik n K.Win sampai lupe ade abe kat sebelah dah habiskan makanan die..ehhehe seb baik ade suami yg memahami..

~eeh..aku baru perasan beg aku hampir same ngan baju mcNik!! ehehe..~

27 Feb 2010
pagi ni dah kene naik bas balik..uhuhu kejap aje kan..bas kami kul 9pagi.. Bas ni McNik dah pesan perjalannnye sampai cecah 14jam!! aiya..camne ni.. ingatkan die gurau,rupenye..memang 14jam!! naik kematu bontot aku tau..seb baik la bas ni x sejuk sangat (mebi sbb pagi kot) kalo x,tatau la..

kami asik berenti kat banyak stesen..Kota Tinggi, Mersing,Rompin,Kuantan,Kemaman,Pasir Puteh n Kota Bharu..ni antara pictures sepanjang perjalanan..nampak sangt aku dh boring..hahaha

and..depan kami ade sorang ibu n anak die..abe aku asik main ngan budak tu..emm..tersentuh gak le hati aku..die memang sukekan budak..x ape la,nanti kalo Allah nk kasik anak,sape tau kan..tah2 kembar!! hahaha..optimis beb..

perjlnan balik ke KB kami berakhir pada kul 11mlm..drive sampai umah lam kul 12mlm jgk..adoi soooo letih woo..esok kene keje dah sebab nk kejar dateline!!

Thursday, February 25, 2010

PAPA SAADOM = PAPADOM



ye..aku tau tis movie memang movie lame..mebi dah ramai yg menangis or even bosan dh tengok cite ni.. tapi bagi aku yg xada masa nk tengok2 movie ni tmbah lak dgn lappy aku yg rosak..so aku biarkan je la cd PAPADOM tu berhabuk lamenye barula aku dapat tgk semalam..tu pun sebab abe aku wat balik pc kat umah..

so berbalik pada cite PAPADOM ni..aku sangat2 tertarik dgn plot cite si Afdlin Shauki ni buat..sangat membuka mata bagi anak2 degil yg ada ayah yg suke mengongkong n ayah2 yg degil sbb suke mengongkong anak2 mereka.. aku jadi emo kat akhir2 cite tu apa yg Afdlin cube sampai kan lam cite ni adalah sorg ayah yg masih ingatkan isterinye yg dah mati (org kate kalo kite nampak roh seseorang maknanye kite ingat kat die...wallahualam la..) yg cube menunaikan janjinye pada arwah isteri utk menjaga anaknye..

lakonan liyana jasmay pun sgt2 seswai jgk sbb die still nampak macam budak2 skolah..eehhehe.. n watak arwah isteri tu watak paling bijak..sbb die sentiasa ada bile suaminye memerlukan.. sume watak lam cite ni pun menarik..congrates tu Afdlin Shauki n Gayatri..they must be very satisfied..

kesimpulannye aku bagi 5stars for this movie..

**tibe2 teringat kat arwah abah..kalaula die masih ada,aku nk sgt die bagitau yg die sayangkan aku.. owh men,please put aside ur pride n say u love the one u love before they gone or u gone from this world because women need assurance about love.. eventhough women knew u love them..

Saturday, February 20, 2010

andai dapatku undurkan putaran dunia..

emm..macam lirik lagu kat atas tu..lagu jiwang..

tapi betulla..kalo aku leh undur masa..aku nk kembali ke zaman sekolah!!

walaupun zaman tu paling hingusan+xde duit lam poket utk beli ape yg aku suke..tapi aku tetap suke zaman tu!! emm..am i childish? nop..aku tau aku xpatut looking back tp kadang2 mmg aku nak kembali ke zaman skolah2 dulu..

eheheh..time reunion kecik2 majlis wanie aritu kami asik cite ms zaman skolah dulu..macam2 bende leh story..

emm..aku ingat nk anjur REUNION FORM5 SCIENCE SMKT (BATCH SPM 2002) la..tggu 2tahun lagi la..baru cukup 10tahun kami x jumpe..mesti ada yg bawak anak (of coz beberapa org dh kawen) n even maybe boyfren or gurlfren..or alone!!

Tuesday, February 16, 2010

Gong Xi Faa Chaii..part 2

14 Feb
Valentine's day ke? uhuhu..sorry,kami x sambut.. today is Nawal's wedding day..ehheh semalam aku dah call die wish for her wedding..haa dah mule takut dh die..sempat last minit soping lak tu..

malam aku+hubby+keluarga die..ma,ayah,jah+adik dinner at New Horizon Garden KB..makanan die best + affordable..dah lama pak mertua aku ni nk makan kat situ so kami bawakla die mkn + everyone was having so much fun..trus lupe 1/2jam carik parking mlm tu..sesak gile jalan sbb sume pun mcm pusu2 kua dari umah masing2..

15 Feb
emm..arini keje kat opis abe aku..tolong2 la die skali skala..tp kebanyakkannye aku duk melayan vid ARASHI..yg aku pinjam dr budak praktikal kat opis aku ni..hahah best gak duk layan vsARASHI..sampai tergelak2 aku..

petangnye kami (aku+abe) +ma mertua aku+adik ipar aku..kami pg kenduri lagi.. kali ni kenduri buat kat dewan (katanye..rupenye mkn kat luar dewan!!) n ms nk balik..emm..aku nmpk cermin blakang kete kami kene pecah ngan mebi batu kot..habis retak..seb baik tinted so xpecah terus..if not mmg balik xyah pasang ekon la sbb ade ekon semulajadi!!

arini..
mai keje td gua naik motor beb!! hahaha..lame gile x naik moto.. ngan baju kurung baru tu..kain lak jenis sempit sket..aiya.. tp xpela,kene la tahan dugaan kan skali skala..again,teringat lagi kenangan ms kapel dulu2..ehhehe so suiiit la..tp skang leh peluk2 la sbb already married kan!!

psst to abe: pegila byr zakat tuh cepat2,mesti ade sbb Allah buat cermin kete pecah n kene kuarkan duit lak ganti cermin tu..kire peringatan la kan..

Gong Xi Faa Chaii..

11 Feb
Kami mendapat memo yg sgt menyenangkan ati..yeayeah hari sabtu cuti!! so kami ada 4hari la cuti..big smile till nite..

12 Feb
Belaja bawak kete..uhuhu arini hubby aku temankan,so aku neves beb..tataule nape rs cam ade JPJ lak ngah judge aku..alahai..sume aku buat serba x kene..n mmg nk kene ngan cikgu aku nih!! hahahaha

balik blaja kete,kami temankan knik pegi pengkalan kubur..lame x g soping kat sane..sempat gak le aku rembat selai baju n tudung..hubby lak cam biase jd 'troli' la kalo pg soping gini..ehhehe

mlm anta mama naik bus nak pg kajang..nk temankan akak ipar aku yg sarat dh tu..n amik adik ipar aku yg br balik bercuti..sempat lak tu tgk tarian naga (tp aku tgk x macam naga pun) kat KB mlm tu..meriah jgk geng2 cina kat kb ni..sambil tgu adik smbil habeskan Slurpee bekas paling besar leh dapat kat stesen bas tu..teringat lak mase berchinta dulu..ahhaha 

13 Feb
Pagi pegi belaja kete lagi..kali ni lebih steady sbb my hubby x ade..ehehhe

Wanie's wedding-janji ngan McNik dari kul 1.30 lagi..semangat gile nk reunion.. sampai lam kul 4 jgk la sbb tunggu Nurul Ilahi (8tahun beb aku xjumpe die-kawan dr skola rendah) jadi konvoi bersama kami 3 krete-1 kete Mcnik,aku+McSue, 1 kete Asmma' dan 1 kete Nurul.. sampai umah Wani jumpe sorg lg member lame dr skola rendah-Fazlina, after makan kami tggu lagi member yg len then sampai la si Ebah+Minoh..pastu tggu Afzan,last skali tunggu Fatin..sume skali 10 org aku jumpe aritu plus pengantin rock a.k.a Wanie!!

anyway..CONGRATE tu Wanie on ur wedding!!

nanti aku upload ye picture korang sume..ehhehe

ni die pictures aritu..
~ebah,minoh,nik,pezan,nurul~
~sue,aku,asmma'~
~sama2 ngan pengantin~
~tunggu pengantin xsampai2 so kami posing la dulu!!~
~childhoods frens..aku,nik+nurul illahi~

Wednesday, February 10, 2010

How mood can affecting us?

of course it affecting us when we start our day wit no mood at all..but the thing is, how can we know we hv no mood? i mean, it can't be measure rite..but we still use tat reason if we face the bad feelings.. as for me,im use of this kind of feelings and usually can hide it from others..i rarely announce whether im not in good mood to talk coz mebi it's my habits to talk..n when i talk to people,my bad mood slowly will gone (yaa of coz take sum times..) but i also hv bad attitude when come to handling my own feelings..i tend to keep quite for a while before sum1 'dare' to ask me sumthing.. if i mad at tat person,i will not answer him/her..if im not mad at tat person who asking me,i'll talk to him/her..i guess it was easy to guess who im mad at!! n tat person shud hv known for looooong time since we're together for many years..

it wasn't easy to handle feeling wit the one u love..hope i can make it!!

Monday, February 8, 2010

rambut..rambut..

RAMBUT LURUS (jangan lurus bendul dah le)
-bijak,seorang yg happy, bergaya, cemburu dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

RAMBUT KERINTING TEBAL (ala2 meggi cap mawi)
-kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantik, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri serta tidak suka termenung

RAMBUT KERINTING NEGRO (bahak..bahak..no komen)
-bijak, ego, cemburu buta, romantik, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak menyelesaikan masalah

RAMBUT IKAL MAYANG (baget cam lam cite mayang mengurai tu..rambut leh wat tangga)
-bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan dan mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu

RAMBUT HALUS/LEMBUT (rambut jenis ala2 manje)
-bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan pekerjaan dengan bersungguh-sungguh

RAMBUT SIKIT (nk cakap botak kesian lak kan,tp hampir2 la)
-bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil

RAMBUT PERANG (ni bukan yg jenis air kat umah ade karat ok)
-kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah

so,ape jua jenis rambut anda x kesah le sebenor nye pun kan sebab sume tu kite leh ubah ke arah kebaikan..cheewah..kok ye pun kat situ tulis "bijak" or "bijak sangat" jangan le pecaye sgt ngan sume tu..itu kajian semata2 n ade yg lari jauh dari sifat+sikap kt sebenar..yg penting bagi aku..KERJASAMA.. eh bukan,yg penting diri kt sendiri yg mencorakkan apa yg kite mahu..

ok kawan2..renung2kan + slamat beramal..

Tuesday, February 2, 2010

suka..x suka..suka..x suka..

ok,aku ngaku yg aku x berapa suke dgr berita tu semalam..emm,tp nk buat camne kan dah rezeki die n blum rezeki aku lagi..Akak ipar aku yg sulung tu pregnant 3weeks yg mane doktor kata maybe TWINS!! uhuhu so tahun 2010 ni mebi aku akan dapat 4 anak sedara-K.la due on Mac, K.nik due on April and K.wina due on September.. only me n K.elin la yg lum lagi preggy.. tapi bile aku pk balik..aku xleh la sedey sangat kan..sbb k.elin yg kawen awal 6bulan dari aku pun lum 'lekat' lagi.. so,plan kami (aku+abe) skang ni adalah untuk bekerja keras (oppss...salah) bekerja kuat untuk kumpul duit..sbb masa lum ada baby lagi ni nk sediakan dana yg kukuhla untuk sambut she/he nanti ke dunia yg baru ni..itukan amanah dari Allah,so kene la jaga dengan sebaiknya..jangan hanya pandai wat anak,tp nk jaga kebajikan mereka tu xdapat..

yes,i shud include tat in my next 5years plan!! eheheh..

sedikit petua yg aku nk kongsi ngan korang ni..n untuk aku juga amalkan..

RESIPI PERKAHWINAN PASANGAN BAHAGIA

2kg                 Penuh pegangan teguh kepada Allah dan ajaran agama
1kg                 Rasa cinta dan kasih sayang yg sentiasa membara
1kg                 Rasa kesyukuran dan ketakwaan
4cawan        Rasa tanggungjawab
3cawan        Daya penambat hati
                        (daya tarikan termasuk penawar dan pelembut hati)
2cawan        Penuh puji-pujian, kemesraan dan gurau senda
2cawan        Pati kemanusiaan
2cawan        Keyakinan diri masing-masing, dorongan dan sokongan
1cawan        Rasa kepuasan
1cawan        Budi bahasa
1cawan        Perasaan timbang rasa
1cawan        Tolak ansur dan toleransi  atas segala kesilapan dan
                         kelemahan-kelemahan pasangan anda
2gelas            Ucapan terima kasih untuk disiram selalu
1sukatan       Peruntukan kewangan yang mencukupi
2orang          Anak kecil sekurang-kurangnya
4cawan         Penuh pengucapan maafkan daku (ini sangat penting untuk dijadikan
                         amalan diet kita)
Secubit           Campur tangan mertua. Curahkan kerjasama yang perlu dan
                         persediaan kerja berpasangan dan perkongsian

Cara membuat atau mengamalkannya:
1. Kita adun dengan cermat semua bahan-bahan di atas dan asingkan rasa cemburu,curiga, sikap mengkritik, sikap marah dan sakit hati.

2. Isikan dengan bunga-bunga cinta yang segar dan panaskan dengan bara api kesetiaan dan kejujuran.

3. Hiaskan dengan dua orang anak kecik dan bolehkan ditambah mengikut selera dan kemampuan diri masing-masing.

Perhatian: Jangan sesekali dihidangkan dengan sikap dingin dan lidah berbisa. Makanan kalau sedap mana pun jika dihidangkan dengan sikap dingin akan menjadi hambar. Hiaskan dengan senyuman manis penuh kasih sayang.

pssst: cubela resipi ni ye kepada sume yg dah berumahtangga + yg bakal naik pelamin..or terus naik katil sbb xde pelamin pun leh la cube..ehhehe

Monday, February 1, 2010

ia datang lagi..

'IA' DATANG LAGI..SEMALAM KUL6..EHMM.. FULL STOP

Sunday, January 31, 2010

new looks..

aku sedar yg aku masih menggunakan template lama mase 'on' kan balik blog aku ni..tapi im tired with black area n moving to white template now.. saje je..sebab aku suke wat tulisan kaler2 so seswai sgt la kan if background die white kan?? eheheh..

no topic for today..need to find courage to finish my works..

Saturday, January 30, 2010

lagu lame2..

antara gadis yg ku temui
kau saja kini dalam renungan
mungkin kerana dengan senyuman
terpegun diriku..

ketika bayu mencium pipi
suria pula terasa hati
kerana dikau sungguh rupawan
terpaku diriku..

mengapakah kau melangkah pergi
ketikaku masih perlu
menatap wajahmu kali akhir
dan lantas menyulam rindu

antara bebunga yg menyeri hidup
kau jadi ratu..
antara delima yg menyinar lama
kau berkilauan..

am i still childish?

ooo i really hate when people tat i trust not really trust me to do sumthing i capable to do by myself!! of cos i can go to work by myself..of cos i can take care of myself..how can my mom be sooo worry bout me even after im married? how im going to go to work without my hubby bring me..argghh.. it's all happen actually because my hubby were in Kuantan today..he also really worried bout how im gonna reach my office before 9am.. and even my sis also..OMG!! im not child anymore..or even childish to make u guys think tat i cant go on my myself..tats is my top priority why im learning to drive now..coz tats the only reason i felt down with myself sumtime..but of coz im positive person,n not let tat feeling concore me!!

aaaargh..really hate working on saturday!! to neutralize my thinking n feeling..i pretend tat im still laying on bed with Harry Potter book n then after finish reading i'll continue to watch Harry Potter DVD..

still..im hope i can hug by hubby now..so weird get into bed n sleep alone last nite until i realise i actually slept wit laptop n HP book..ahahha

Thursday, January 28, 2010

In The Motherhood

~sesaje gatal nk letak pict ni sebab menunjukkan aku agak scary rite now..~

sesangat menakutkan bile aku tgk Oprah shows last nite pasal motherhood..n ramai moms kat dlm studio n also thru skype story about their motherhood life..sume secara detail from diapers to sex life after give birth.. bile aku tgk 1hour show tu aku realise sumthing..women r so wonderful n strong enough to handle those things about babies..tats y we hv the ability to carry a baby in our womb (for sum person carries 6babies in 1 time!!) Alhamdulillah..i am proud to be a WOMAN!! (cam kempen sayangi wanita jeh)

petang smlm aku borak2 ngan mcNik,thanks to her for calling..walaupun bos aku kua dari bilik die n pandang2 je aku ms borak tu,aku xkesahle..sbb dah lame x gosiping ngan mcNik ni..n also looking forward to see her at Wanie's wedding on this 13 Feb.. jadual aku 13-15Feb ni sume dah penuh..emm..rmai gak yg suke tarikh tu,adakah kerana Valentine's Day yg mane sebenarnye tarikh memperingati tokoh Kristian?? uhuhuh..not my job to judge people..

emm..oklah..wat keje!!

Sunday, January 24, 2010

bufday celebration..

haii sume..

nk story sket pasal semalam..eheheh last nite was soo romantic..cheewah..we had a candle lite dinner (dgn lampu lip lap lip lap..xmain le candle2 nih!!) kami makan kat Restoren Terapung Pantai Sri Tujuh..menu macam mkn utk 4org walaupun kami berdua je..tp best sgt kat situ sbb angin sepoi2 faham bahase..xyah ekon pun..lagi best dari mkn kat hotel yg berekon..emm..tahun ni rs bersalah pun ade sbb aku xsempat nk belikan abe aku kek (die pun ugut tanak beli kek kat aku gak..uhuhuh) tapi xpela yg penting kami hepi dgn ape yg kami capai skang ni..mane tau next year dah smbut bufday bertiga?? ehhehe...ms tu da xleh nk romantik2 kan (boleh je actually..) so kene hargailah setiap masa yg ada ni..

p/s:lenkali la aku upload pictures..nk siapkan keje dateline dh dtg menjenguk nih..

Saturday, January 23, 2010

Bestday..

hiii sume..arini (walaupun sabtu) bestday abe ku aka suami tersayang.. aku bersyukur sgt dapat suami yg lengkap bagi aku utk bimbing aku lam idup ni..insyaAllah aku harap apa yg kami bina ni dapat kekal hingga akhir hayat..

semalam aku wat facial!! eheheh sooo excited sbb dah setahun lebih aku x pamper kan muka aku ni..even ms aku before kawen pun konon2 nk wat facial la kan nk bagi muke cantek..tp haram..xde mase nk kejar bende2 lain..last2 ms mekap tu je la mak andam tu buat.. tapi semalam aku stay umah akak aku (bukan gaduh ngan laki ok..abe aku outstesen..) then die offer wat facial product elken..emm best jgk product tu..tapi mahal la kalo aku nk gune tiap hari..so xpela aku amalkan facial jela every month..ehhehe best bile abe balik pg tadi + puji muke aku nmpk berseri..hahaha ops..gelak ayu sket!!

P/S: aku baru sedar yg aku dah kurang amik gmbr banding ngan ms blaja2 dulu..uhuhu n i hate tat fact!! nk kumpul duit beli vid cam laa..

Thursday, January 21, 2010

Sabtu oh sabtu..

mood aku bercampur2 la..sbb memo sabtu SEMUA minggu kene keje dah kua!! uhuhu before tis aku cuti sabtu 1st n 3rd week tp stat feb ni dah kene keje semua minggu (perlukah aku besarkan lagi 'semua' tuh??)

waaaaa...banyak bende oo leh wat hari sabtu..aku leh tgk tibi,basuh baju,bersama hubbyku,jejalan bwk adik or mama,blaja kete..uhuhu sume tu tggl kat tepi je la kan..for hubby aku,die xdela rs pelik sbb die bos sediri n die pahamle pikiran bos2 ni..yg xbesh nye byk kos yg kene kua le utk dtg hr sabtu..tido pun dah xcukup la pasni..cheee byk je alasan aku!! yg penting aku bengang le..

bile nk habiskan bace CONAN ni??
bile nk habiskan bace HARRY POTTER ni??
bile nk wat anak ni?? (opss..yg ni ade mase ni..hahaha)

bengang-bukan lagu akim!!

aku kene gune kaler merah le sbb tgh bengang..

geramnye aku ngan lens aku ni..yelah aku ni xdela biase pakai lens tp aku penah le pakai mase time majlis kawen+resepsi aku dulu..lame dh xpakai ni baru aku nk pakai blek sbb power spec aku dah menjangkau 225 sebelah..org kate kalo pakai lens leh turun power spec..tp aku tatau le..

yg aku herannye org lain pakai xde pape probs pun..apsal le aku xleh nk sumbat bende alah tuh..uhuhuh asik masuk habuk lak tuh..pastu mata jd berair2 or worst,merah2..last2 aku taruk balik spec aku..aiyaa.. tensen!!

bukan nk mencantikkan diri pun pakai lens ni tp nk bagi senang nnt nk drive (ahhahaa lesen pun lum dapat..otw okey..) uhuh bile pk balik mmg le risiko pakai lens ni sbb 'bende alah' tu terletak betul2 kat bebola mata aku (bahasa sains die aku dah lupe sbb aku drop bio..sape suh!! aku cume igt medula oblongata je!!)

btw,tuka kaler jap sbb tuka story..

aku dapat kad kawen dari sorg member aku ex-kmkn n 1 uum ngan aku,malah 1 blok ngan aku!! (gune kaler ijau sbb dah tenang..) org itu adalah NAWAL MOHD ALI..siap nama ayah die aku sebut sbb ayah die 1 of idol aku ms kat kmkn..n 1 of pemberi sijil ms konvo kmkn..tapi aku xdapat pegi la sbb majlis die 14feb, ada sorg lagi member aku kawen 15feb which is WANI aka WANI kale kubor!!

eheheh..tahun ni mebi ramai member aku yg kawen..even ofismate aku pun dah ade 2org yg plan nk langsung majlis tahun ni..n not forgot about LINDA NORUDDIN yg akan langsung majlis die pada 1mei!!

CONGRATULATIONS IN ADVANCE TO ALL FUTURE WIVES..

Tuesday, January 19, 2010

My BFF






Alawiyah aka McYah, N.Mastura aka McNik, Hayati aka McTiey, Linda tinggi dan Zuriati cikgu

Anum, Abe aku, Aku, Noraini aka McLong (pengantin baru) dan adik along

(pict kat Masjid Tumpat selepas aku+abe officially become husband+wife)

saje je upload picture ramai2 ni..sbb sume pun my BF..cume my BFF is the one yg standing 2 from left (wearing white baju kurung)..Nik Mastura (mc nik),aku kenal die sejak standard 1 (18years ago!!) sejak 18tahun tu..kami jadi kawan baik,susah senang, gosip menggosip..same2 main kejar2..main rumah2..hahaha

naik skolah men pun kami sama kelas lg sampai le form 4..aku aktif sgt smpi pelajaran tertinggal..aku duk kelas no 2.. tp kami masih kawan...sampai form 5 aku naik kelas same ngan mcnik lagi..kami same2 blaja+hv lots of same interest to be share.. then kami same2 dapat masuk matrik.. start from tat kami agak terpisah..aku di kedah,die di pahang.. masuk U, aku di kedah..die di johor.. keje skang pun aku di kelate,die di johor..

walaupun kami slalu terpisah..tp ingatan aku pd die mmg xpenah padam..cheewah..pendek kate mmg BFF aku le.. mase aku nk kawen die la jadi pengapit aku,mmg plan aku sejak kecik lagi nk suh die jd pengapit aku if aku kawen dulu..

tapi skang ni,ms die jauh ngan aku+tgh xbermotivasi nk truskan keje..aku terkilan la jgk sbb aku xde dkt ngan die utk bagi semangat..aku just hope tats mcnik tetap bermotivasi + teruskan keje dgn ikhlas..if not,aku nasihatkan die utk fikir diri sediri dulu baru pikir hal org lain..

p/s:aku nk bagi hadiah bufday kat hubby,tapi tatau nk bagi ape..ade idea x?

Wednesday, January 13, 2010

My past 5 years life..

salam to all..ehhehe (cheewah..)



past 6 years i've been introduced to the blog..n during tat time not many of my frens were active blogging..in fact,i just hv 1 follower..i means really hardfan of my blog (hahaha..) after 1 year (plus minus) blogging..dun know y i feel boring..n suddenly STOP blogging for sum unexplainable reasons..



BUT now after 5years without blog.. IM BACK!!! (we dun hv any reasons to decide anything rite??)



so,wat was happend during these 5years (2005-2010)? let explore my previous diaries..ehehhe




  1. I finished my practical training at an audit firm called KHR,Kota Bharu..a wonderful experience as good start in my future..

  2. My 1st interview experience happen when i auditing my client & they called me to interview me!! i went to interview rooms without any CV or cert (but i've sent it before..) and i got that position 1week bf i finished my practical..alhamdullilah..

  3. After 4days 'tanam anggur' i went to start my new day as Account Executive at Sukimi (M) Sdn Bhd, KB (tat was on 8 Jun 08)

  4. My convocation was held on Aug 08 (cant remember the date) when im still "tunang orang" & only 2 people was there to support me-him & my beloved mom!

  5. I'm engaged with Mr Fauzi Yahya on 21st Nov 2007 and we'r not planning any date to get married..

  6. On 5th June 09, we'r married and officially announced as HUSBAND & WIFE!! tats was a sweet moment for both of us after 10 years couple..

  7. After married, we went to pre-honeymoon place at Cameron Highland for 2 days only..aiya..really workaholic la both of us..

  8. Our actual honeymoon maybe in 2010..dun hv the date yet..

  9. My husband's business (Maju Komputer Enterprise) was very well after married (berkat la katakan..) and hv opened new business called Maju Mewah Trading for contract purpose..luckily he hv an understanding & supportive wife beside him..ehhehe

  10. I've become 1 of internal audit for my company..started Oct 2008 we'd audited HQ, and 3 subsidiaries at Shah Alam and Kota Kinabalu..

  11. My 1st experience in flight was terrifying but full of excitement..went by air asia and come back by fire fly (having heavy rain so the plane was shaking all the way..aiyaaa) & also my experience fly to KK was really fun!!

  12. Im also one of internal auditor for ISO,my company applied for ISO for 3companies and we (me & QMR) manage to get certification in only 1month!! so tiring but new experience to us..

  13. Nov 09 after all the audit by Certification Body was done..me & QMR was sent for rm3k course to be certified as ISO auditor. tat exam was sooooo damn hard & two of us with another 8 peoples need to crack our head for 5days so tat we can pass!! aihh..another new experience for me..it's also very valuable moment for me when i saw my certificate as ISO auditor!! at my age-24 i've already hv tat cert!! alhamdullilah..Allah bless me!!

  14. Now im planning to get my Master..but not decide yet where to study since im doing part time study..(if not,who would pay my fee??)

  15. Also planning to be mother soon!! hahahaa..

it's enough i think for my bebelans here..it was sooo many story tat i can tell u guys nonstop..wehehehhe.. conclusion-i've reached my 10years goals when i was 13 years old,and even more than wat i was imagined before.. engaged&married was not im my list!! and also become an auditor..as i actually hate audit lesson when i was at UUM before!!


Monday, January 11, 2010

Mukaddimah bebelan..

emm..my 1st entry after 5years not active in blogging..

emm..sampai tatau nk cakap ape ni..kene get calm dulu la baru leh pikir nk post ape yek..