OUR JOURNEY

Daisypath Anniversary tickers

SETIAP SAAT BERSAMA ADALAH KEAJAIBAN

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 28, 2011

Salam Lebaran


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN
DARI IERA SEKELUARGA.

Sunday, August 21, 2011

Cabaran 2: 10 things I love..

1) My Self
       ofcos la aku suke diri aku sendiri kan.. kite kene sayang diri sendiri sebelum leh sayang orang lain..tapi ini x bermakna sayang aku melebihi sayang aku pada Penciptaku, Allah Maha Besar..
 
2) Great family
       aku sayang famili aku..fullstop. xde reason utk sayangi they alls ni..
 
3) Husband & Saif
       aku cinta pada suami aku- Fauzi Bin Yahya si jejaka yg membuka pintu hati aku stelah cinta pertama aku x kesampaian..wahahahha (cinta monyet ke?) dan skang ni cinta kedua aku adalah pada si jantung hati, Mohd Saifullah Adli..
 
4) My Frens
       love all my frens..yg mane sakitkan hati aku pun aku tetap sayang kan kamu.. mesti ade sebab sape2 yg buat aku sakit hati or dendam nga aku tu kan..itu menjadikan aku lebih kenal erti persahabatan..
 
5) No 9
       ha,ni ramai yg tahu aku suke no 9..member2 ramai yg tahu sbb so obvious aku suke no 9...hehehe alkisahnye sebab kami stat kapel pada 9 Sept 1999 aka 090999..emm..dah 12tahun dah kenal suami aku rupenye..heheh
 
6) Chocolates
       aku suke chocolate!! kalo aku tengah tensen ke,or even happy skalipun aku suke mkn chocolate!!
 
7) Detective Conan
       koleksi komik detective conan ni aku mule2 saje je try bace..skali minat la plaks..sbb aku suke siri penyiasatan kan..skali beli mesti beli 5bijik..hahahha skaang dah slow sket..sejak ada anak ni,jarang2 leh pegi beli komik..lagipun kedai buku PSI tu jarang lak nk order komik ni..adui kalo la aku duk kat KL,leh g lepak kat MPH dah ni.. koleksi aku baru ada 66episod...uhuhu
 
8) Harry Potter
       ok,aku ni lambat sket minat kat HP ni..bile buku die dah ade 6buah baru aku stat bace..aahhaha org len dah khatam byk kali kot..aku bace buku koleksi akak aku punye..bukan aku kedekut,tp aku nk tgu buku ke 7 ni..baru nk beli 1box utk koleksi 7buah buku..skali lagi kalo MPH dekat,mesti dah lame aku beli..hahha
 
9) CSI
       siri CSI ni dah lame aku ikut..sejak umah ade astro lah..sbbnye aku suke siri2 penyiasatan or homosid gitu..mencabar minda la katakan..dlm byk2 tuh yg paling hebat ofkosla si koroner..sbb kene cek mayat..
 
10) JOZAN
        best2..aku suke JOZAN..patutnye depa dah menang dr Raja Lawak 1st lagi,tp xde jodoh nk dpt piala johan.. tapi bile masuk Maha Raja Lawak pun still xmenang,memang aku rase ralat gilee..memang xpatutla.. ape2 pun aku suke JOZAN!!

Sila lihat juga----> 10 things about me

Sekebun Bunga??

hohoho..mase aku sakit mata aritu kan aku dapat MC..tapi tetap nk kua g jalan2.. so ni la pictures kami pegi jalan2..ala,dekat je pun..pegi Taman Sekebun Bunga or org ramai panggil Taman Tengku Anis..heheheh first time pegi..

                                                           ~Saif muke mengantuks...~
                                     ~GIVE ME FIVE!! I kene pakai speks sbb sakit mata~

~xkire di mana,susu kene ade.. tgk tangan die suke pegang tangan mama kalo time menyusu..~

Thursday, August 18, 2011

Sakit Mata..

ok,penyakit ni berjangkit ok..xperlu nk wat muke semacam bile ade org kene sakit mata cam aku nih!! waaaaaaaaaaa...tetibe je kene sakit mata,xde jangkit daripada sape2 pun.. tapi xkesahlah..yang penting Saif x berjangkit!!

lepas dapat mc 4hari,mata aku dah kembali putih..maksud aku normal la.. 

so aku nk say SORRY pada geng2 dari segmen AA sbb aku lambat mengfollow balik korang..sebabnye mata aku ni memerlukan belaian n rehat secukup rasa dari aku..so 4hari x jenguk blog memang rinduuuu..wahahhaha

Thursday, August 11, 2011

Cabaran 1:10 things about me..

1) Name & nickname
   ok,name aku Shahira Elani Mat Daud. itu name yg abah aku kasik. ramai org panggil aku 'iera' n maksud 'shahira' adalah 'yang cantik & yang terkenal'..wahahaha angkat bakul aku jap..

2) Birthdate
   aku dilahirkan pd 16 July 2011. same tarikh ngan Dato' Dr Fadzilah Kamsah,oke..(hahahha aku saje je nk tgk sape yg leh tangkap 'kesalahan' aku ni..ternyata org bertuah itu adalah kak sha) actually I was born in 1985. heee..

3) Mama & Abah
   nape tulis mama dulu,sbb aku kua dr perut mama. fullstop. Mama seorang surirumah yg lahirkan aku ms umo 37tahun,tahap umo yg agak kritikal utk melahirkan anak..alhamdulillah aku berjaya dilahirkan..adik aku dah xberjaya hidup di bumi Allah ni..
   Abah pula seorang guru disiplin aka sir (sbb mengajar english)..abah memang muke nampak ganass tp hati baik..hehe Abah dah dijemput Illahi 12tahun yg lepas. moga rohnya dicucuri rahmat..

4) Adik Beradik
   aku ade 6 beradik.. 2 lelaki & 4 perempuan. name they alls:
   SHAMSUL AMBIA, SHAHRULNIZAM, SHARIZA AZURA, SHAZLINA AZLIN, 
   SHAZLINI AZNI & SHAHIRA ELANI (aku ler). 
so obviously,aku anak bongsu dlm famili aku..

5) Husband & Son
  aku & husband dah kenal sejak 9 September 1999 (tats y la aku suke no 9) dan kami bertunang pada 21 December 2007 serta diijabkabulkan pada 5 Jun 2009. Pada 30 Mac 2011 pula Mohd Saifullah Adli dilahirkan. Im a happy person!!

6) Besfrens
   besfren aku Nik Mastura aku kenal sejak umo 7tahun, sekelas dengan die sampaila Form 5 pastu masing2 sambung matrik & U yang lain,tp smpi skang kami masih kontek2.. Selain tu name2 besfren mase kat skolah dulu-Ebah,Minoh,Pezan,Syani & Asmma.
   besfren aku masa matrik ada 4orang-Syara,Lina,Mimi & Dayah. Kami digelar sebagai 'Cik Minah Payung Kembang'..hahaha wat a name..
   besfren aku masa kat U ada 2 kategori,besfren di kolej ada 3orang-Erie,Anum & Linda dan besfren di fakulti ada 4orang-Jie,Elly,Syura & Syaza.
   (kepada sesape aku xsebut name tu jangan terasa lak iye..)


7) Career
   Teringat ayat Adnan Sempit,'gua ada career de..' 
   Sekarang aku keje sebagai Account Executive (Subsidiary) untuk Sukimi (M) Sdn Bhd kat Kota Bharu ni. InsyaAllah 2 3 hari lagi result membership MIA aku akan kua & aku akan bergelar Chartered Accountant.

8) Academic
   aku skolah rendah kat Sek Ren Keb Tumpat 2 & sambung sekolah menengah dekat Sek Men Keb Tumpat.
   ok,aku sejak skolah rendah lagi bercita2 nk jadi seorang akauntan (sbb ms tu aku minat Norman KRU-die amik akaun!!) aku bukan tau pun ape mende akaun tuh smpila form 3 bile ade akaun dlm paper Kemahiran Hidup. KH aku bukan slalu skor tp bhgn akaun sume betul..hahha so kat situ aku tau aku ni suke akaun.
   so aku amik keputusan amik paper Prinsip Akaun,aku drop Biology sbb aku xminat jd doktor (im the only 1 yg buat camtu kat skolah tu) Alhamdulillah result aku dpt A utk paper tu even aku xde formal class for paper tu.. Aku dpt masuk Kolej Mara Kuala Nerang,Kedah (masa tu kolej tu hanya menawarkan course akaun sahaja). dalam 466orang,aku duk ranking ke 81..hahahah
   aku dapat course yg aku nak,aku dpt Bachelor of Accounting (Hons) dekat UUM, Sintok.. course tu selama 4tahun,jadilah aku duk Kedah selame 5tahun..

9) Hobi
   aku ni suke membaca..hahha tp aku xsuke bace buku sejarah!! aku suke bace buku siri penyiasatan,buku motivasi,buku biografi & komik (tu pun komik terpilih aje)
   selain tu,aku suke blogging bile ade ms lapang..kalu xde pun aku carila masa tu..haha

10) Perangai
    ok,aku ni jenis yg commanding aka bossy..hahha kire sifat kepimpinan aku ni tinggi..maklumla penah jadi commander Kadet Bomba sekola aku..sebab tu aku kene cr suami yg leh command aku..hehe
    pastu aku xsuke org hipokrit,lebih suke org yg straight to the point tp bercakap dengan penuh hemah..
    aku bukan jenis suke pakai barang kemas,tmbah2 lagi untuk tujuan menunjuk,memang takkk la kan..

ok guys..ni sikit sebanyak tentang diri aku..rasenye hanya 10% saje ni..hehe sbb aku ni jenis secretive,so byk bende yg aku xleh bagitau..     
    
       

Wednesday, August 10, 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah


okei2..sape yg penah follow blog aku ni tau la yg aku ni mane penah join any game dlm dunia bloggey ni kan..tapi bile tertengok blog mamat ni tibe2 timbul keinginan nk menambah follower yg mane sebelum ni aku xkesah pun jumlah follower aku..

anyway,thanks to him!!

okei,untuk amature macam aku ni (even dah blogging selame bertahun2..) agak janggal sket..tatau nk mule dari mane..tapi die just nak name & hobi,so...

Nama aku SHAHIRA ELANI BT MAT DAUD aka Iera.. family & member2 ramai yg panggil aku Iera..ms skolah dulu aku minat Michael Owen so ade gak nickname IeraOwen..hahahaha skang dah tuka dah sbb hubby jeles..cewah.. member2 kat ofis je yang panggil aku Sha sebabnye mase aku join this company dah ade staf senior name Iera gak..uhuhu x pasal2 name aku jadi Sha..

Hobi aku lak..emm ape ek..aku xde specific hobby yg aku fanatikkan tp aku suke..
1) Menulis blog..
2) Baca buku-bunyi cam xmenarik je hobi aku ni kan..tp ini lah aku..aku suke bace buku penyiasatan, motivasi, fantasi & biografi..

emm..itu je la..

okei x untuk permulaan ni?? uhuhu..

aku nak tag BFF aku ni Nik Mastura. Die pun tengah berusaha menambah follower die.

CABARAN KE DUGAAN??

hallo alls..pagi ni bukak blog simplemama tibe2 rase nak men game la plak..game ni simplemama namekan cabaran 10, die pun amik dari blog sum1 jgk tp aku rase cabaran tu dah lame habis..

tapi..

aku rase nak main..bukan nk menang pun,just rase cam besh je..hehehee

cabarannye adalah...

lets the game begins... ;)

Tuesday, August 9, 2011

11,11,11

FAUZI & IERA

Tahun 2011-Bersama selama 11tahun & 11bulan!!

LOVE U, SAYANG!!

Monday, August 1, 2011

1 Ramadhan..

Salam sume,
sempena 1 Ramadhan ni, Saif buat seprise kat kami!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

video

SAIF DAH BOLEH MENIARAP!! *winkwink*

wahhh..bahagianye jadi seorang ibu ni.. Alhamdulillah Ya Allah, Kau berikan kami zuriat penyeri hidup kami berdua.. Kami janji akan menjaganya dengan sepenuh hati sebagai anugerah terindah yang dimiliki kami berdua.. Semoga Ramadhan kali ini memberi sinar kebahagiaan bagi kami sekeluarga.. AMIN..