OUR JOURNEY

Daisypath Anniversary tickers

SETIAP SAAT BERSAMA ADALAH KEAJAIBAN

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 11, 2011

Cabaran 1:10 things about me..

1) Name & nickname
   ok,name aku Shahira Elani Mat Daud. itu name yg abah aku kasik. ramai org panggil aku 'iera' n maksud 'shahira' adalah 'yang cantik & yang terkenal'..wahahaha angkat bakul aku jap..

2) Birthdate
   aku dilahirkan pd 16 July 2011. same tarikh ngan Dato' Dr Fadzilah Kamsah,oke..(hahahha aku saje je nk tgk sape yg leh tangkap 'kesalahan' aku ni..ternyata org bertuah itu adalah kak sha) actually I was born in 1985. heee..

3) Mama & Abah
   nape tulis mama dulu,sbb aku kua dr perut mama. fullstop. Mama seorang surirumah yg lahirkan aku ms umo 37tahun,tahap umo yg agak kritikal utk melahirkan anak..alhamdulillah aku berjaya dilahirkan..adik aku dah xberjaya hidup di bumi Allah ni..
   Abah pula seorang guru disiplin aka sir (sbb mengajar english)..abah memang muke nampak ganass tp hati baik..hehe Abah dah dijemput Illahi 12tahun yg lepas. moga rohnya dicucuri rahmat..

4) Adik Beradik
   aku ade 6 beradik.. 2 lelaki & 4 perempuan. name they alls:
   SHAMSUL AMBIA, SHAHRULNIZAM, SHARIZA AZURA, SHAZLINA AZLIN, 
   SHAZLINI AZNI & SHAHIRA ELANI (aku ler). 
so obviously,aku anak bongsu dlm famili aku..

5) Husband & Son
  aku & husband dah kenal sejak 9 September 1999 (tats y la aku suke no 9) dan kami bertunang pada 21 December 2007 serta diijabkabulkan pada 5 Jun 2009. Pada 30 Mac 2011 pula Mohd Saifullah Adli dilahirkan. Im a happy person!!

6) Besfrens
   besfren aku Nik Mastura aku kenal sejak umo 7tahun, sekelas dengan die sampaila Form 5 pastu masing2 sambung matrik & U yang lain,tp smpi skang kami masih kontek2.. Selain tu name2 besfren mase kat skolah dulu-Ebah,Minoh,Pezan,Syani & Asmma.
   besfren aku masa matrik ada 4orang-Syara,Lina,Mimi & Dayah. Kami digelar sebagai 'Cik Minah Payung Kembang'..hahaha wat a name..
   besfren aku masa kat U ada 2 kategori,besfren di kolej ada 3orang-Erie,Anum & Linda dan besfren di fakulti ada 4orang-Jie,Elly,Syura & Syaza.
   (kepada sesape aku xsebut name tu jangan terasa lak iye..)


7) Career
   Teringat ayat Adnan Sempit,'gua ada career de..' 
   Sekarang aku keje sebagai Account Executive (Subsidiary) untuk Sukimi (M) Sdn Bhd kat Kota Bharu ni. InsyaAllah 2 3 hari lagi result membership MIA aku akan kua & aku akan bergelar Chartered Accountant.

8) Academic
   aku skolah rendah kat Sek Ren Keb Tumpat 2 & sambung sekolah menengah dekat Sek Men Keb Tumpat.
   ok,aku sejak skolah rendah lagi bercita2 nk jadi seorang akauntan (sbb ms tu aku minat Norman KRU-die amik akaun!!) aku bukan tau pun ape mende akaun tuh smpila form 3 bile ade akaun dlm paper Kemahiran Hidup. KH aku bukan slalu skor tp bhgn akaun sume betul..hahha so kat situ aku tau aku ni suke akaun.
   so aku amik keputusan amik paper Prinsip Akaun,aku drop Biology sbb aku xminat jd doktor (im the only 1 yg buat camtu kat skolah tu) Alhamdulillah result aku dpt A utk paper tu even aku xde formal class for paper tu.. Aku dpt masuk Kolej Mara Kuala Nerang,Kedah (masa tu kolej tu hanya menawarkan course akaun sahaja). dalam 466orang,aku duk ranking ke 81..hahahah
   aku dapat course yg aku nak,aku dpt Bachelor of Accounting (Hons) dekat UUM, Sintok.. course tu selama 4tahun,jadilah aku duk Kedah selame 5tahun..

9) Hobi
   aku ni suke membaca..hahha tp aku xsuke bace buku sejarah!! aku suke bace buku siri penyiasatan,buku motivasi,buku biografi & komik (tu pun komik terpilih aje)
   selain tu,aku suke blogging bile ade ms lapang..kalu xde pun aku carila masa tu..haha

10) Perangai
    ok,aku ni jenis yg commanding aka bossy..hahha kire sifat kepimpinan aku ni tinggi..maklumla penah jadi commander Kadet Bomba sekola aku..sebab tu aku kene cr suami yg leh command aku..hehe
    pastu aku xsuke org hipokrit,lebih suke org yg straight to the point tp bercakap dengan penuh hemah..
    aku bukan jenis suke pakai barang kemas,tmbah2 lagi untuk tujuan menunjuk,memang takkk la kan..

ok guys..ni sikit sebanyak tentang diri aku..rasenye hanya 10% saje ni..hehe sbb aku ni jenis secretive,so byk bende yg aku xleh bagitau..     
    
       

7 comments:

ceq mas said...

10) Perangai
aku suko ngila bagai nok rok aka tergolek golek.wakaka

Shahira Elani Mat Daud said...

weh jumla main cabaran nih..

sha my heart said...

tarikh lahir tahun ini? tak dapat tangkap.. hehe~

selamat berkenalan uumer.

tq sudi ikut nasihat sha pasal blog =)

Shahira Elani Mat Daud said...

edited already..hahaha

nuruhuda_329 said...

hehehehe nice entri...dtg jenguk kamoo dear:)

ceq mas said...

gana nok main?x pehe?aku ni ke lambat sket

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

salam...masuk blog nikh nak tengok aper di bebel kan...hehehehe...so i folow...jom la rajin singgah yer