OUR JOURNEY

Daisypath Anniversary tickers

SETIAP SAAT BERSAMA ADALAH KEAJAIBAN

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 29, 2011

Mama vs Abah

Assalamualaikum..
2 bulan x update blog sbb aku dalam pantang..kene pantang gk le xleh online..hehehe.. so aku nak memperkenalkan..

MOHD SAIFULLAH ADLI BIN FAUZI (mase umur die 1hari pada 30 Mac 2011)

uhuhu dah name pun Bin Abah nye..si Saif ni amatlah selesa didukung oleh Abahnye berbanding ngan Mamanye..kalo cek balik kebanyakan picture mesti Abah die yg dukung..aku? ehmm..Saif ni kalo ngan aku die macam mudah nk nangis..kalo ikut kate Abahnye,die tanak susahkan aku..hahhaha..

Hari ni hari 1st kami hantar Saif ke 'sekolah'..ehehhe kami panggil nursery tu sekolah..saje nk terapkan nilai2 pentingkan pendidikan dari awal..hahahha..lepas ni kene study byk le pasal perkembangan awal kanak2..bile dah besar,kene blaja pasal perkembangan remaja lak..pastu bile dah pandai bercinta kene risau pasal dengan sape die kapel lak..pastu kene risau pasal dapat keje ke belum,bile nk kawen..pastu bile dah dapat cucu..opsss..adakah aku overacting?? hahahaha

Dalam hidup ni,kite jangan risau too much..segalenye memang dh ditentukan,tp kite tetap kene usaha utk dptkan yg terbaik.. Tp betullah org2 kate,bile dh merase melahirkn seorang hamba Allah,kite akan lebih menghargai seorang ibu yg melahirkan kite..n kite lebih dewasa..ehhehe alhamdulillah..Allah makbulkan doa kami utk dapatkan pengalaman nk jd Abah n Mama ni..

Berbalik kepade tajuk posting aku tu,emm..pemenangnye si Abah nye laa..uhuhu tgk picture ni..




 Yang penting,aku dah capai target nk turunkan berat badan aku..aku dah kembali pd berat 50kg-last timbang hari ke 55.. Ms ngandung naik 11kg, dlm pantang turun 15kg..harharhar..(jange jeles Cik Mas) tp aku tanak terlebih kurus lak nanti..so,50kg tu kire ok la.. ni la wajah terbaru I..hahhaah (gelak penjahat)
  

7 comments:

ceq mas said...

oiitttt saif ingat ceq mas x???mama cam makin kurus je

Za's said...

akhirnya...hehe..riso gak hang dok senyap ja 2 bulan..kot2 lah dah kojol ke ape ker...:p

ceq mas said...

arghhh jeles2....x leh jadi ni...x suke x suke...nak kurus jugak

Shahira Elani Mat Daud said...

ai ceq mas,2 kali komen..mcm x puah ati jeh..hahahah

Shahira Elani Mat Daud said...

oit za's, kojol mojol..aku dh terkulat2 kat umah tau x online 2 bulan..now im back..

'aisyahariff said...

ala ala saif.kakak g ritu saif xbukok mata lagi..ishh..nie bulih tgk mata saif daley gmbar jah.eeee..comeelllllllll..nk pegey.hhuuwwaaa

Shahira Elani Mat Daud said...

ecah,benanye mule2 lahir lagi mate dio meme bukok gitu..tp dio malu kot tgk ecah..hahaha

saif g skolah dh..hehehe